Am varsat apa pe laptop, ce fac?

 Dacă ați varsat apă pe laptop, este important să acționați rapid pentru a minimiza pagubele.

Reparatii Laptop Bucuresti

Opriti laptop-ul imediat!

 

 In cazul in care s-a intamplat sa varsati lichid pe laptop (bere, suc, apa, etc.) este foarte important sa il opriti cat mai repede.Daca laptop-ul dv. are o baterie detasabila, il puteti inchide fortat prin scoaterea baterei, daca laptop-ul are o baterie incorporata, cel mai indicat ar fi sa tineti apasat pe butonul de pornire pana cand laptop-ul se va inchide fortat.


 

Deconecatati alimentarea!

 Este foarte important sa deconectati alimentatorul laptopului si toate celelalte perifierice pe care laptop-ul le are conectate.

 

NU incercat sa il reporniti!

 Nu incercat sa il reporniti chiar daca cunoasteti prieteni care au avut aceeasi problema, l-au lasat "la uscat" si dupa aceea laptopul a functionat.

Este foarte important ca laptop-ul sa ramana inchis si cu bateria deconectata daca acest lucru este posibil si sa contactati cat mai repede posibil un service laptop pentru o curatare si diagnosticare amanuntita.

Un service laptop cu o experienta de peste 15 ani puteti gasi aici: https://www.reparatii-laptop-bucuresti.ro ,un tehnician calificat se va deplasa la domiciliul dumneavoastra in cel mai scurt timp si va investiga problema pe loc.

In imaginea de mai jos puteti vedea componentele de pe placa de baza a unui laptop pe care s-a varsat suc, si desi proprietarul a reusit sa il reporneasca dupa ce laptop-ul "s-a uscat" acesta s-a inchis dupa cateva zeci de minute de "bucurie" si a fost nevoie de o intervenite mult mai costisitoare si mai complexa pentru reparatia acestuia.




De cele mai multe ori lichidul care credeti ca s-a uscat exista inca pe placa de baza a laptop-ului si continua sa creeze probleme care in unele cazuri pot fi fatale pentru placa de baza.

 

De ce trebuie sa merg la un service daca laptopul a repornit?

Chiar daca laptopul a repornit, lichidul poate fi inca acolo pe placa de baza, acest lichid in reactie cu energia electrica poate genera reactii chimice care pot duce la deteriorarea unor componente sau chiar la erodarea conexiunilor dintre acestea iar in timp se pot forma exizi care pot intrerupe contactul dintre diferite componente si poti avea surpriza neplacuta ca dupa o anumita perioada in care tu te-ai bucurat ca laptopul functioneaza din nou, sa se inchida brusc si sa nu sti de ce.













 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se inlocuieste un display la un laptop

De ce laptopul meu imi da frecvent BLUESCREEN (ecran albastru) cu diferite coduri de eroare?

Cum schimbi o sursa ATX la un calculator