De ce am un USB albastru la laptop?

 


 Desi conectorul USB nu are o culoare standard sau specifică, aceasta poate varia în funcție de producător și de tipul USB-ului. De obicei, cablurile USB sunt disponibile în culorile negru, alb, albastru sau gri, dar există și cabluri USB cu alte culori, cum ar fi roșu, verde, portocaliu sau chiar roz. Este important să se verifice specificațiile și compatibilitatea dispozitivului cu cablul USB înainte de achiziționarea acestuia, indiferent de culoare.

 Atunci cand intalnim o mufa USB de culoare albastra, cel mai probabil aceasta este o mufa USB3.0 sau USB 3.1. 

USB 3.0 este o versiune a standardului de interfață USB (Universal Serial Bus) care oferă o rată de transfer de date mai rapidă decât versiunile anterioare, cum ar fi USB 2.0. 


 

De cele mai multe ori langa USB-ul albastru se va regasi notatia "SS" pentru ca acest USB este denumit și "SuperSpeed USB" datorită capacității sale de a transfera date cu o viteză de până la 5 Gbps (gigabiți pe secundă). Acest lucru face ca USB 3.0 să fie de aproximativ zece ori mai rapid decât USB 2.0, ceea ce permite transferul de fișiere mai mari și mai multe într-un timp mai scurt. USB 3.0 utilizează, de asemenea, un nou tip de cablu și un nou design al conectorului pentru a permite transferul de date mai rapid și pentru a îmbunătăți compatibilitatea cu alte dispozitive USB.


 In concluzie daca ai un USB negru la laptop, posibil sa fie standarul USB 2.0 (mai lent) sau standardul USB 3.0 sau USB 3.1 (rapid), dar daca ai un USB albastru poti fi...aproape sigur ca acel USB este unul care suporta viteze mari.


Daca intampini probleme cu instalarea USB-urilor 3.1 pentru care ai nevoie de drivere speciale poti gasi ajutor aici: https://www.reparatii-laptop-bucuresti.ro


 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se inlocuieste un display la un laptop

De ce laptopul meu imi da frecvent BLUESCREEN (ecran albastru) cu diferite coduri de eroare?

Cum schimbi o sursa ATX la un calculator